Antikraak woning huren. Hier kan dat 

Je hebt vast wel eens gehoord van een antikraak woning. Het is een zeer voordelige manier van wonen. Dit komt door het tijdelijke karakter. Bij antikraak weet je namelijk nooit wanneer je je huis moet verlaten. Soms kun je er jaren in blijven zitten, maar soms moet je na enkele maanden alweer vertrekken. Dit is natuurlijk verre van ideaal. Wel kan het een fijne oplossing bieden indien je dringend op zoek bent naar woonruimte en bijvoorbeeld huurwoningen Groningen. De woonmarkt is momenteel verre van ideaal. Anti kraak wonen zal dus ook in populariteit gestegen zijn. 

Voordelen anti kraak wonen

Anti kraak wonen kan vaak in leegstaande bedrijfspanden, woningen, appartementencomplexen, kantoren of bijvoorbeeld scholen. Je houdt het pand bezet zodat je voorkomt dat er krakers in komen te zitten. Hiervoor betaal je maandelijks een kleine bijdragen van niet meer dan een paar honderd euro. Het brengt een aantal voordelen met zich mee. Huurwoningen Groningen zijn vrij schaars. Een antikraak woning is daarentegen veel te vinden. Er is dus een groot aanbod. Ook zijn de woningen vaak op unieke locaties. Niet alleen de woonruimtes zijn uniek maar ook de locatie waar deze op ligt. 

Nadelen anti kraak wonen

Huurwoningen Groningen zijn van permanente aard, tenminste zolang je hier van plan bent te blijven. Bij een antikraak woning is dit helaas niet zo. Je hebt geen zekerheid doordat er een kort opzegtermijn is. Vaak moet je je houden aan strenge regels. Zo mag je geen kinderen hebben of huisdieren. Je hebt ook niet echt privacy aangezien de eigenaar de pas en te onpas de woning mag bezoeken. Hiervoor hoeft hij van tevoren niks over te laten weten. Antikraak wonen is dus zeker niet voor iedereen weggelegd. De een vindt het een avontuur terwijl de ander het juist als een stressvolle situatie ervaart.